Mõnus mahlase täidisega kook krõbeda purukattega.

  • 400 g maitsestamata jogurtit
  • 2 dl riisihelbeid
  • 400 g kohupiima
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • tassitäis vaarikaid
  • 150 g võid
  • 4 dl nisujahu

Sega riisihelbed jogurtiga ja jäta 30 minutiks paisuma.

Klopi munad 1 dl suhkruga lahti ja sega kohupiima ning riisi-jogurti seguga. Näpi külmad võitükid jahu ja 1 dl suhkruga purutainaks ja puista 2/3 tainast 26 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale. Kalla peale täidis, aseta täidisele vaarikad ja kõige peale ülejäänud purutainast.

Küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit, kuniks kook on pealt kuldpruun. Lase jahtuda.

Retsept: toidublogi “Andraga Kööginurgas”; foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)