Mõnus mahlase täidisega kook krõbeda purukattega.
- 400 g maitsestamata jogurtit
- 2 dl riisihelbeid
- 400 g kohupiima
- 2 muna
- 2 dl suhkrut
- tassitäis vaarikaid
- 150 g võid
- 4 dl nisujahu
Sega riisihelbed jogurtiga ja jäta 30 minutiks paisuma.
Klopi munad 1 dl suhkruga lahti ja sega kohupiima ning riisi-jogurti seguga. Näpi külmad võitükid jahu ja 1 dl suhkruga purutainaks ja puista 2/3 tainast 26 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale. Kalla peale täidis, aseta täidisele vaarikad ja kõige peale ülejäänud purutainast.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit, kuniks kook on pealt kuldpruun. Lase jahtuda.
Retsept: toidublogi “Andraga Kööginurgas”; foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)