Siidiselt pehme täidise ja õhulise kattega kook, mille mahedust vürtsitab punasesõstrakeedis.

Põhi:

  • 100 g küpsiseid (Digestive)
  • 30 g võid

Täidis:

  • 500 g toorjuustu (Philadelphia täisrasvane)
  • 200 g Alma maitsestamata kohupiimatoru
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 spl punasesõstrakeedist

Kate:

  • 3 munavalget
  • 1,5 dl peeneteralist suhkrut

Punasesõstrakeedise valmistamiseks võta ca 1,5 dl marju ja keeda neid tasasel tulel 1 dl suhkruga kuniks segu pakseneb (ca 10 minutit). Purusta keedis saumikseriga ja sõelu kestad välja. Aseta jahtuma.

Põhjaks purusta küpsised kohviveskis ja sega sulatatud võiga. Suru tugevalt lusikaseljaga 20 cm-se koogivormi põhjale.

Täidiseks sega kokku toasoe toorjuust, kohupiim ja suhkur. Kui segu on ühtlane, lisa ühekaupa munad ja sega segu ühtlaseks pärast iga muna lisamist. Kui soovid siidjat tulemust, sõelu mass  läbi sõela ja kalla siis küpsisepõhjale. Nirista lusikaga peale marjakeedis ja sega see lohakalt täidise sisse – nii et tulemus jääb siiru-viiruline ja keedist ei oleks ühes kohas liiga paksult (see võib kooki küpsemisel mõrandada).

Küpseta kooki 170-kraadises ahjus ca 45 minutit.

Kui kook on peaaegu valmis, vahusta munavalged. Kui on moodustunud pehme vaht, nirista sisse suhkur ja mikserda kuniks saad tugeva läikiva vahu. Tõsta munavalgevaht küpsenud koogile ja küpseta 170-kraadises ahjus veel 20 minutit.

Lase koogil pool tundi ahjust võttes vormis seista ja tõsta siis serveerimisvaagnale.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)