Koogipõhi:

  • 100 grammi võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Moonikiht:

  • 100 grammi mooniseemneid
  • 150 grammi toorjuustu
  • 2 munakollast
  • 1 väike pudel Ruf’i rummiessentsi
  • 1 spl kartulitärklist
  • 1 dl suhkrut
  • 1 suure või 2 väiksema sidruni riivitud koor

 

Kohupiimakiht:

  • 400 grammi magusat vaniljega kohupiimapastat
  • 100 grammi hapukoort
  • 150 grammi toorjuustu
  • 4 muna
  • 1 suure või 2 väiksema sidruni mahl
  • 3 spl kartulitärklist
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 dl vahukoort

Koogipõhjaks sega või suhkruga kergelt vahule. Lisa muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru taigen lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud põhjaga koogivormi põhjale ja külgedele ning pane täidise valmistamise ajaks külma.

Moonikihiks sega toorjuust munakollastega, mooniseemnete, suhkru, tärklise ja sidrunikoorega. Lisa rummiessents. Kalla segu põhjale.

Kohupiimakihiks sega kohupiim, toorjuust, hapukoor. Lisa munad ja sidrunimahl ning siis omavahel segatud kuivained. Kõige viimasena lisa vahustatud vahukoor.

Kalla ettevaatlikult mooniseemne kihi peale (võid abiks kasutada lusikat ehk siis kallata esmalt lusikale, kui otse peale kallata, võib moonikihi laiali lükata).

Küpseta 175 kraadi juures ca 1tund ja 15 minutit. Kui pealt kipub kook liiga kiirelt pruuniks minema, pane foolium peale ja alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht, et osa täidist jääb vedelaks. Lase enne lahtilõikamist jahtuda.

Retsept: toidublogi “Ise tehtud. Hästi tehtud.”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kohupiima-juustukook porgandiga
Järgmine postitus
Kohupiima-õunakook mannaga
2 Kommentaari

March 31, 2015

Tegin seda kooki. Toorjuustu asendasin hapukoore kohupiima seguga ning panin pool dl suhkrut juurde ja seda pealmist katet tegin poole vähem, muidu oli seda liiga palju. Ja rummi asendasin mandlilikööriga. Maitses hästi just jahtunult ja teisel päeval, selleks ajaks olid maitsed segunenud.


March 31, 2015

Tere! Retsept tundus väga isuäratav, kuid maitsega ei jäänud ise nii rahule. Rummiessents, mida panin pool pudelikest, tundus liiga “tehis” ja ei tea, kas panin liiga vähe sidrunit, kuid selle maitset polnud lõpuks üldse tunda. Minu kook tuli hästi õhuline ja kohev, ehk oleks tahtnud tihkemat. Teine kord ehk ei teeks, kuid oli hea ära proovida. Abikaasa igatahes kiitis ja lubas kogu koogi ära süüa:)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kohupiima-juustukook porgandiga

Mahlane porganditega kohupiima-juustukook, mis valmib küpsisepõhjal.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.