Mahlane porganditega kohupiima-juustukook, mis valmib küpsisepõhjal.

Põhi:

  • 150 g heledaid küpsiseid
  • 60 g võid

Täidis:

  • 200 g peenelt riivitud porgandeid
  • 200 g toorjuustu
  • 300 g kohupiimapastat
  • 3 muna (väikest)
  • 2 dl suhkrut
  • 2 spl nisujahu
  • 0,5 tl kaneeli

Peale:

  • 150 g hapukoort
  • 60 g tuhksuhkrut

Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Võta 20-22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Suru küpsisemass koogivormi põhja.

Sega toorjuust kohupiima, muna, kaneeli ja suhkruga. Lisa riivitud porgand (pigista käte vahel liigne mahl välja) sega ühtlaseks tainaks. Viimasena lisa jahu.

Vala täidis põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45-55 minutit (kook on küps kui see keskelt veel veidi võbeleb).

Kata kook tuhksuhkruga segatud hapukoorega ja tõsta kook külmikusse üleööks maitsestuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kodujuustutort capuccino'ga
Järgmine postitus
Kohupiima-moonikook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kodujuustutort capuccino'ga

Selle koogi juures annab mõnusalt tunda kodujuustu teralisus. Torti on hästi lihtne teha ja tulemus on mitterammus. Suuremad magusasõbrad võiksid lisada ka suhkrut või siis kaunistamisel magusale rõhuda. Koogile sobiks hästi ka õhuke šokolaadikreemi kiht või šokolaadikaunistus, aga miks ka mitte värsked marjad.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.