Kohevate pannkookide tegemine on natuke aeganõudev, kuid vaeva väärt. Need kohupiimaselt kreemjad pannkoogid on tõeliselt maitsvad.
- 185 ml keefiri või petti
- 4 muna
- 150 g nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- näputäis soola
- 25-50 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 350 g ricottat
- õli praadimiseks
Eralda munavalged kollastest, vahusta munakollased suhkruga, lisa keefir ja ricotta, sega ühtlaseks massiks.
Sega jahu soola, vanillisuhkru ja küpsetuspulbriga. Lisa jahusegu ettevaatlikult munasegule.
Vahusta munavalged pehmeks vahuks, tõsta kolmandiku kaupa tainasegusse. Sega tainas ühtlaseks, kuid ära üle sega!
Prae ühelt poolt keskmise kuumusega pliidil, kuni tainas hakkab äärtest mullitama, seejärel pööra ümber ja prae teiselt poolt kuni pannkoogid on kuldsed.
Serveeri soojalt moosi, mee või marjadega. Sellest kogusest jagub u. neljale inimesele.
Retsept: Merit (toidublogist Hea toit, parem elu!), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Monica
Pehmed, õhulised ja väga maitsvad!