Taigen:

  • 200 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 tl õunaäädikat
  • 2 sl vett
  • 6 dl nisujahu
  • 100 g kohupiima
  • 0,5 tl soola

Täidis:

  • u. 400 g õunu
  • maitse järgi suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Sega kausis jahu, suhkur, sool. Lisa juurde külmad võitükid ja näpi pudiseks. Lisa kohupiim ja äädikaga segatud vesi. Sega ühtlaseks tainaks, mässi kilesse ning aseta paariks tunniks külmikusse ootele.

Jaga tainas kaheks. Rulli jahusel pinnal õhukeseks väikse ahjuvormi suuruseks ristkülikuks.

Kata 20×30 cm-ne ahjuvorm tainaga, tõsta peale õunaviilud. Puista peale suhkrut ja kaneeli. Kata õunaviilud teise õhukeseks rullitud tainaga. Suru taina servad kokku. Määri pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 25 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)