Kirsikook toorjuustuga

Maitsev kirsikook toorjuustu ja tumeda šokolaadiga.

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 dl nisujahu
  • 50 g tumedat šokolaadi (70%)
  • 300 g toorjuustu
  • 1 dl hapukoort
  • 300 g kirsse

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa toasoe toorjuust ja hapukoor ning sega ühtlaseks. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, lisa peeneks hakitud šokolaad ja kividest puhastatud kirsid. Kui kasutad külmutatud kirsse, ära neid eelnevalt üles sulata.

Sega tainas õrnalt läbi ja kalla 24 cm-se läbimõõduga, võiga määritud ning jahuga üle puistatud rõngasvormi ning küpseta 175 kraadi juures umbes 45 minutit. Lase enne söömist koogil jahtuda. Kaunista värskete kirssidega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kirsi-šokolaadikeeks
Järgmine postitus
Maapähklivõikreemiga šokolaaditort
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kirsi-šokolaadikeeks

Rohkete kirsside ja šokolaaditükkidega mahlane keeks, mis maitseb hästi ka küpsetamisjärgsel päeval.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.