Maitsev kirsikook toorjuustu ja tumeda šokolaadiga.

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 dl nisujahu
  • 50 g tumedat šokolaadi (70%)
  • 300 g toorjuustu
  • 1 dl hapukoort
  • 300 g kirsse

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa toasoe toorjuust ja hapukoor ning sega ühtlaseks. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, lisa peeneks hakitud šokolaad ja kividest puhastatud kirsid. Kui kasutad külmutatud kirsse, ära neid eelnevalt üles sulata.

Sega tainas õrnalt läbi ja kalla 24 cm-se läbimõõduga, võiga määritud ning jahuga üle puistatud rõngasvormi ning küpseta 175 kraadi juures umbes 45 minutit. Lase enne söömist koogil jahtuda. Kaunista värskete kirssidega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)