Mõnusalt mahlane ja parajalt hapukas keeks, milles saad kasutada ka külmutatud kirsse.

  • 3 muna
  • 3 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 1,5 dl vett
  • 4,5 dl nisujahu
  • 4 tl küpsetuspulbrit
  • 4-5 dl kivideta kirsse

Kuumuta vesi ja või keemiseni, jäta jahtuma. Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel.

Raputa suurele taldrikule laiali kallatud kirsid üle vähese jahuga, nõnda segunevad marjad tainaga ühtlasemalt. Kui kasutad külmutatud kirsse, ära neid eelnevalt üles sulata.

Sega munavahu hulka vaheldumisi jahusegu ning rasva-veesegu. Viimasena lisa kirsid.

Kalla tainas võiga määritud ja riivsaiaga üle raputatud keeksivormi. Küpseta kõigepealt 175-kraadises ahjus 30 minutit, seejärel 150-kraadises ahjus 20-30 minutit.

Retsept: Marjaraamat, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)