Maire Suitsu raamatu „Millest kokaraamatutes ei räägita“ (Ajakirjade Kirjastus) võitjad on:
Esimese eksemplari võitis Silvia Viru, kes kirjutas meie Facebooki lehele järgmise nipi: “Minul on tavaliselt nii, et valmistan pikalt ette kas kringli-või mõne muu saia küpsetamist, näiteks külla minekuks, et ta saaks tõesti väga hea nagu alati-siis nagu kiuste läheb midagi nihu…ometi on aastakümneid minu küpsetisi kiidetud. Tulebki teha siis nii nagu valmistaks seda oma perele! “
Teise raamatu võitis Marlene Pk, kes jagab vanaemalt saadud nippi: pane mulgikapsaid keetes potikaanele leivaviil – nii ei levi lõhn kogu elamisse. See nipp toimib hästi ka hapukapsaste keetmisel kuna need tõesti tükivad ebameeldivat lõhna levitama.
Lisaks Marlene mulgikapsaste õpetus: kapsad potti, pestud kruubid peale, vett niipalju, et katab täiesti kogu poti sisu, lisada sool-suhkur ja hästi peeneks hakitud küüslauk, kaan ilusasti peale, potikaanele leivaviil ja kaheks tunniks vaikselt podisema. Vahepeal ei näpi ja ei sega. Siis segan, maitsestan kui miskit juurde vaja ja ongi valmis!
Gerli
Ma ei tea, kas see nipi alla klassifitseerub, aga mina päästsin liiga suure kuumuse tõttu tükki läinud keedukreemi saumiksriga ära ja ükski sööja ei saanud aru 😀
Eva@Perenaine
Gerli, aitäh, see on väga praktiline nipp!
Merle
Eelmisest päevast järele jäänud riisist teen head lihtsat magustoitu – riis, vahukoor, suhkur ja mustikad blenderisse ja blenderdan 2…3 minutit ja ongi hea maius valmis smile emoticon
Eva@Perenaine
Lihtsasti valmiv magustoit, tuleb järele proovida 🙂
aili
suu täis kylma vett,koorin mugulsibulat….:)
Eva@Perenaine
Huvitav, peab järele proovima! 🙂
Hilja
Kui toit või moos põhja kõrbeb siis ei aita muu kui kallata keedus ettevaatlikult ja ilma kõrbenud osa kaasa kraapimata ringi teise potti ja seal edasi keeta ning kõrbenud pott likku ja pärast metallnuustikuga(näit.boul-bouliga) puhtaks nühkida.
Eva@Perenaine
Aitäh Hilja, see on väga praktiline nipp!
Haldi
Biskviittainast tehes mikserdan saumiksriga esimesena ära munavalge ja seejärel munakollase, siis lisan vahustatud munakollasele jahu (hele tatrajahu )ja 1/3 munavalgest ja segan läbi ja siis alles ülejäänud 2/3. Siiani on biskviit alati õnnestunud!
Eva@Perenaine
Aitäh, Haldi!
Mai Haidak
Tere! Ma pole kindel,kas see nipiks kõlbab,aga olen tähele pannud,et kui kotleti taignale keedu ube lisada,(läbi hakkliha masina aetud) saavad kotletid kuidagi maitsvamad-ja puupliidi peal praadides eriti.
Eva@Perenaine
Aitäh, Mai, see on huvitav nipp!
Kadri
Kui kartulid on keedetud ja keeduvesi ära kurnatud, siis lasen potil lahtise kaanega veel veidi tulel seista, kuni viimanegi vesi on ära auranud (natuke raputan ka potti, et kartulid sees liiguksid) ning panen siis potti kartulite peale köögikäteräti (murran pooleks või neljaks) ja potile kaane peale. Nii ei jää kartulid vesiseks (aur läheb räti sisse) ja seisavad kauem soojana. Rätt kuivab pärast nagis kenasti ära.
Janne
Kui on vaja midagi salatiks söögi kõrvale ning kodus pole parasjagu köögiviljavalikut, siis meie peres aitab hädast välja üks (punane) mugulsibul viilutatult soola-suhkru-pipra-peterselli-tilli-äädika kiirmarinaadis (kõike 1 ühik :), kuniks põhisöök valmib.