Kirju põhjaga kohupiima-kirsikook

Põhi:

  • 3 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl õli
  • 1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
  • 1,5 spl kakaod
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • poole apelsini mahl immutamiseks

Kreem:

  • 400 g Alma kohupiimatoru
  • 2,5 dl 35% koort
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 tl želatiini
  • 2-3 spl suhkrut

Tarretis:

  • 10 g želatiini
  • 3 dl kirsikompotivedelikku (kui nii palju pole, võid juurde segada õunamahla)
  • 3 sl vett želatiini paisutamiseks
  • soovi korral suhkrut
  • 1 kirsikompott

Sega küpsetuspulber ja jahu. Vahusta munad suhkruga. Sõelu sisse jahu. Sega ettevaatlikult, samal ajal vähehaaval mahla ja õli lisades. Kalla pool tainast 20 cm-se läbimõõduga vormi.

Ülejäänud poolele sõelu ja sega sisse kakao. Kalla see heleda kihi peale ja aja ühtlasel laiali. Küpseta 190-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta. Torka tikuga väiksed augud sisse (aitab mahlal paremini imbuda) ja vala lusikaga põhjale apelsinimahl, lase sel sisse imbuda.

Kreemiks paisuta ja sulata želatiin. Vahusta koor, sega toasooja kohupiimaga, lisa vaniljesuhkur. Sega kohupiim vahukoorega. Nirista leige želatiin kohupiimavahu hulka. Jaota segu ühtlaselt põhjale. Laota kirsid koogile. Pane kook külma.

Tarretiseks paisuta želatiin, sulata see 1,5 dl kompotivedelikus (ära lase keema). Sega hulka ülejäänud vedelik. Lase jahtuda ja kui see on külmkapis juba venivaks muutunud, kalla ettevaatlikult koogile. Pane kook uuesti külma.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kevadine virsikutort
Järgmine postitus
Kirsi-ricotta kook
1 Kommentaar

March 6, 2015

Väga vinge kook, kaks korda proovitud. Paar tähelepanekut:
1) Taigna kogus on kaugelt liiga väike ning loetletud aineid etteantud kogustes kasutades konsistents liiga tihe, et seda oleks võimalik kahes kihis – heledas ja pruunis – vormi laotada.
2) 15 min/175 kraadi on selgelt liiga vähe, selle ajaga ei jõua põhi isegi tahenema hakata. Pakuks 190 kraadi/20 min õigeks ajaks.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kevadine virsikutort

Kohupiimakreemiga virsikutort, millele annavad iseloomu šokolaadiliköör ja mooniseemned.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.