Kirsi-ricotta kook

Seda kooki on väga lihtne valmistada, ent tulemus on üsna uhke ja maitsev muidugi ka. Eriti mõnus jääb krõbe purukate. Kui kogused kahekordsed võtta, saab teha plaadikoogi.

Tainas:

  • 125 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 vanillisuhkrut
  • 2 sl kakaod

Täidis:

  • 300 g ricottat või kohupiima
  • 200 g 10 % hapukoort
  • 2 muna
  • 1,25 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 sl maisitärklist
  • 200 g kivideta kirsse

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kakao. Näpi juurde või. Sega purutaoliseks tainaks.

Täidise jaoks sega ricotta, hapukoor, suhkur, munad, tärklis ja vanillisuhkur. Vooderda 24 cm-se lahtikäiva vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga või määri võiga. Pudista 3/4 tainast vormi põhjale. Vala peale ricottamass. Kata kirssidega. Puista peale ülejäänud puru.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kirju põhjaga kohupiima-kirsikook
Järgmine postitus
Kodujuustutort capuccino'ga
2 Kommentaari

February 25, 2015

Väga maitsev kook…. Mulle väga maitseb!! Kahjuks ei olnud mul hapukoort nii palju kui vaja … tegin 20%-se hapukoorega ja seda oli mul umbes 50g. Aga kook tuli ikkagi väga hea!! Soovitan soojalt.


July 15, 2019

Super hea kook! Tegin 20% hapukoorega.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kirju põhjaga kohupiima-kirsikook
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.