Kohupiimakreemiga virsikutort, millele annavad iseloomu šokolaadiliköör ja mooniseemned.

Põhi:
  • 3 muna
  • 3 sl nisujahu
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl mooniseemneid
Kreem:
  • 400 g paksemat kohupiima
  • 200 g toorjuustu
  • 2 dl 35% koort
  • 4 sl suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut
Niisutamiseks:
  • 1 dl šokolaadilikööri (kui serveerid torti lastele, kasuta kakaojooki)
Katteks:
  • 450 g konservvirsikuid (1 suur purk)

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga, sõelu hulka jahu ja lisa mooniseemned. Sega õrnalt läbi ja kalla tainas  20 cm-se läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit ja lase jahtuda. Lõika kaheks kettaks. Niisuta põhjad likööriga.

Kreemiks sega omavahel toasoojad toorjuust ja kohupiim. Vahukoor vahusta suhkruga ja vahustamise lõpuosas lisa kohupiim ja vaniljesuhkur. Sega ühtlaseks.

Määri alumisele tordipõhjale pisut kreemi, lao peale umbes kolmandik virsikutest (kuubikuteks tükeldatud). Tõsta peale teine pool ja määri pealt ja ääred kreemiga. Kaunista viiludeks lõigatud virsikutega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)