Kohupiimakreemiga virsikutort, millele annavad iseloomu šokolaadiliköör ja mooniseemned.

Põhi:

  • 3 muna
  • 3 sl nisujahu
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl mooniseemneid

Kreem:

  • 400 g paksemat kohupiima
  • 200 g toorjuustu
  • 2 dl 35% koort
  • 4 sl suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut

Niisutamiseks:

  • 1 dl šokolaadilikööri (kui serveerid torti lastele, kasuta kakaojooki)

Katteks:

  • 450 g konservvirsikuid (1 suur purk)

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga, sõelu hulka jahu ja lisa mooniseemned. Sega õrnalt läbi ja kalla tainas  20 cm-se läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit ja lase jahtuda. Lõika kaheks kettaks. Niisuta põhjad likööriga.

Kreemiks sega omavahel toasoojad toorjuust ja kohupiim. Vahukoor vahusta suhkruga ja vahustamise lõpuosas lisa kohupiim ja vaniljesuhkur. Sega ühtlaseks.

Määri alumisele tordipõhjale pisut kreemi, lao peale umbes kolmandik virsikutest (kuubikuteks tükeldatud). Tõsta peale teine pool ja määri pealt ja ääred kreemiga. Kaunista viiludeks lõigatud virsikutega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Värvikas munaroog köögiviljadega
Järgmine postitus
Kirju põhjaga kohupiima-kirsikook
2 Kommentaari

March 6, 2015

Millega veel peale šokolaadilikööri võib niisutada?


    March 6, 2015

    Kakaojoogiga näiteks. Või miks mitte ka mõne hapuka mahlaga.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Värvikas munaroog köögiviljadega

Kevadine rõõmsavärviline ahjuroog keedetud munadega, mida käepärane munadepühade-järgselt teha.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.