Kiire õunastruudel

See mahlane struudel valmib kiirelt, kuna tainaks on kasutatud hoopiski lavaši.

  • 3 suurt õuna (õunad võid asendada ka pirnidega!)
  • 1 apelsini riivitud koor või 1 sl kaneeli
  • 2,5 sl suhkrut+ 1sl suhkrut
  • 1 muna
  • 1,5 dl peeneks hakitud pähkleid või mandlilaaste
  • 50 g võid (20.min asetada sügavkülma)
  • 1 sl sulavõid
  • 1 lehtlavašš
  • 2-3 röstsaiaviilust valmistatud saiapuru
Sega kooritud ja väikesteks kuubikuteks lõigatud õunakuubikud 2,5 sl suhkru ja riivitud apelsinikoore või kaneeliga, lisa pähklipuru.
Laota ahjuplaadile küpsetuspaber, aseta sinna lahti volditud lavašš.
Klopi muna 1 sl suhkruga, määri pintsliga lavašile. Riivi sügavkülmikust võetud või ühtlaselt lavašile. Puista peale saiapuru, laota õhukese kihina õunatäidis, jäta servast lavašš 10 cm tühjaks.
Rulli lavašš kokku, jäta liitekoht rulli alla. Määri pealt sulavõiga, soovi korral puista üle Demerara suhkruga. Aseta struudel 200-kraadisesse ahju 10-15 minutiks. Serveeri näiteks vanillijäätisega.
Retsept: ajakiri Toit ja Trend; foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)



Eelmine postitus
Beseekattega õunakook
Järgmine postitus
Kohupiima-õunakook mannaga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Beseekattega õunakook

Lihtsalt valmiv maitsev, õhuline ja kauni välimusega kook.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.