See mahlane struudel valmib kiirelt, kuna tainaks on kasutatud hoopiski lavaši.

  • 3 suurt õuna (õunad võid asendada ka pirnidega!)
  • 1 apelsini riivitud koor või 1 sl kaneeli
  • 2,5 sl suhkrut+ 1sl suhkrut
  • 1 muna
  • 1,5 dl peeneks hakitud pähkleid või mandlilaaste
  • 50 g võid (20.min asetada sügavkülma)
  • 1 sl sulavõid
  • 1 lehtlavašš
  • 2-3 röstsaiaviilust valmistatud saiapuru
Sega kooritud ja väikesteks kuubikuteks lõigatud õunakuubikud 2,5 sl suhkru ja riivitud apelsinikoore või kaneeliga, lisa pähklipuru.
Laota ahjuplaadile küpsetuspaber, aseta sinna lahti volditud lavašš.
Klopi muna 1 sl suhkruga, määri pintsliga lavašile. Riivi sügavkülmikust võetud või ühtlaselt lavašile. Puista peale saiapuru, laota õhukese kihina õunatäidis, jäta servast lavašš 10 cm tühjaks.
Rulli lavašš kokku, jäta liitekoht rulli alla. Määri pealt sulavõiga, soovi korral puista üle Demerara suhkruga. Aseta struudel 200-kraadisesse ahju 10-15 minutiks. Serveeri näiteks vanillijäätisega.
Retsept: ajakiri Toit ja Trend; foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)