Juustune vormiroog, millele annab iseloomuliku tekstuuri ricotta ja mahlasust lisab suvikõrvits. Rooga sobiksid hästi vürtsitama ka päikesekuivatatud tomatid – nii et, kel on, võiks julgesti lisada! Kogused neljale sööjale.

  • 5 dl riivitud suvikõrvitsat
  • 2 pakki ricottat (à 200 g)
  • 2 muna
  • 100 g riivitud parmesani
  • 100 g brõnza juustu

Raputa riivitud suvikõrvitsale soola ja jäta 10 minutiks seisma. Pressi välja võimalikult palju vedelikku.

Sega ricotta munade ja parmesaniga ning lisa riivitud suvikõrvits. Sega ühtlaseks massiks ning kalla ahjuvormi, küpseta 175-kraadises ahjus tund aega. Lõika brõnza juust väikesteks kuubikuteks ja tõsta vormi peale ning pista veel 30 minutiks ahju.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)