Külmsuitsuforell on parasjagu tugeva maitsega ja muudab lihtsa köögiviljapiruka veidi uhkemaks.

Põhi:

  • 75 g võid
  • 150 g täistera nisujahu
  • 2 spl külma vett

Kate:

  • 100-150 g külmsuitsuforelli fileed
  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 1 sibul
  • 300 g 4%-list kodujuustu
  • 200 g hapukoort
  • 4 muna
  • soola
  • pipart

Valmista pirukapõhi võid ja täistera nisujahu noaga seagamini hakkides, lõpus lisa külm vesi. Tee tainas palliks ja pane 30 minutiks külmkappi. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

Võta 20x30cm suurune ahjuvorm, kata vormi põhi ja servad õhukese tainakihiga. Sellest kogusest taignast saab just parasjagu õhuke põhi antud vormi suuruse jaoks. Tõsta 10 minutiks uuesti külmkappi.

Haki sibul, tükelda suvikõrvits ning prae pannil mõned minutid. Lisa veidi soola.

Võta parajalt suur kauss, kuhu kõik täidise komponendid kenasti ära mahuvad, löö lahti munad, lisa hapukoor ning kodujuust. Lisa tükeldatud kalafilee, seejärel suvikõrvitsa ja sibula segu (jäta vedelik pannile, seda pole täidisesse vaja lisada). Kõige lõpus maitsesta soola ja pipraga.

Tee pirukapõhja sisse kahvliga augud ning eelküpseta 200 kraadi juures umbes 8 minutit. Seejärel alanda ahju kuumust 180 kraadini, vala täidis pirukapõhjale ning küpseta umbes 30 minutit, kuni täidis on hüübinud. Võta ahjust, lase kümmekond minutit taheneda, et seda paremini lõigata saaks.

Serveeri soojalt. Kaunistuseks ja maitselisandiks sobib värske aedtill.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)

Selles retseptis on kasutatud Leoki kalapoe külmsuitsuforelli.