Lihtsalt valmivad mõnusad väikesed juustused lehttainast suupiste saiakesed, mille vahel särtsakas karulaugupesto.

  • 500 g võiga pärmi-lehttainast
  • u.100-120 g toorjuustu
  • u.100 g karulaugupestot
  • 1 muna
  • 200 g riivitud juustu

Karulaugupesto:

  • 80 g karulauku
  • soola
  • 4-5 spl oliiviõli
  • 40 g parmesani
  • 50 g india pähkleid või piiniaseemneid

Karulaugupestoks pese karulauk ning kuivata hoolega. Lõika väiksemateks tükkideks. Pane hakitud karulauk, röstitud (ja jahutatud) india pähklid või piiniaseemned ja 4-5 sl õli saumikseri anumasse ning püreesta. Lisa vajadusel veel õli (õli kogust sõltub sellest, kui paksu/vedelat pestot soovid). Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.

Saiakesteks rulli üles sulatatud pärmi-lehttainas jahusel pinnal ristkülikuks – mida laiem ristkülik, seda rohkem ja pisemaid saiu saad. Määri taina peale õhuke kiht toorjuustu, selle peale omakorda karulaugupesto (kui soovid tugevamat karulaugu maitset, määri paksem kiht, kui soovid mahedamaid saiakesi, siis õhem) ja puista peale juustu, kuid jäta natuke ka peale raputamiseks.

Keera tainas rulli, lõika sellest u 2 cm paksused viilud ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi lahti muna ja määri saiakestele. Puista peale järelejäänud juust. Küpseta 210-kraadises ahjus u. 10-15 minutit kuniks alt ja pealt pruunid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee); retseptiidee: Kaju Köök