Kook, milles hapud rabarbrid ja magus õhuline beseekate.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 2 spl suhkrut
  • 2 munakollast
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl speltajahu
  • pisut soola
  • 1 spl maisitärklist

Täidis:

  • 400-500 g rabarberit
  • 4 spl suhkrut
  • 0,5 – 1 tl kaneeli

Kate:

  • 2 munavalget
  • 3 spl peent suhkrut
  • 1 sl rabarberimahla

Täidise jaoks koori ja tükelda rabarber ning pane koos 2 sl suhkruga umbes tunniks seisma, et mahla eralduks. Nõruta, tõsta potti, lisa ülejäänud suhkur ja kuumuta kuni rabarber on pehme. Jahuta.

Põhja jaoks haki jahu ja või, lisa munakollased, suhkur ja tärklis. Pane pooleks tunniks külmkappi. Seejärel rulli taigen õhukeseks kettaks, tõsta 24 cm-se läbimõõduga vormi ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 10 minutit kuniks koogipõhi on läbi küpsenud. Tõsta peale rabarberid.

Katte jaoks mikserda munavalged pehmeks vahuks, lisa suhkur ning rabarberimahl ja vahusta tugevaks vahuks. Määri besee rabarberikihile. Küpseta 140 kraadi juures, kuni besee on pealt kuldne.

Retsept: Elina Sildre (Perenaine.ee), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Tagurpidi rabarberikook
Järgmine postitus
Maasika-rabarberi purukook kohupiimaga
1 Kommentaar

June 20, 2017

Väga maitsev rabarberikook! Suhkrut lisasin rabarberitele rohkem, eks see sõltub ka kui hapukad rabarberid on ja kui magusat täidist keegi soovib. Kaneel annab väga head maitsenüanssi juurde!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Tagurpidi rabarberikook

Kaunis apelsini-maitseline rabarberikook, mille põhja katab krõbe puru.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.