Toitev ja maitsev salat, milles sisalduvaid ube ja kartuleid võid serveerida nii soojate kui külmadena. Kartulid võid soovi korral ka krõbedaks praadida.

  • 100 g kuivatatud sojaube
  • 8 vutimuna
  • 600 g väikseid koorega kartuleid
  • lehtsalatit
  • 1 väike värske kurk
  • 1 hapukurk
  • 1 tomat
  • 250 g suitsukala (turska)
Kaste:
  • 1 dl külmpressi oliiviõli
  • 3 sl veiniäädikat
  • 1 tl teralist sinepit
  • 2 t vedelat mett
  • 1 väiksem sibul
  • soola
  • 1 dl hakitud murulauku

Leota ube üleöö. Kalla peale puhas vesi ja keeda pehmeks. Keeda vutimune paar minutit. Jahuta koori ja lõika pooleks.

Keeda kartulid pehmeks ja lõika vajadusel pooleks või neljaks. Kurgid ja tomat tükelda meelepärasteks tükkideks. Kastme jaoks haki sibul hästi peeneks ja sega kõik kastme komponendid omavahel. Aseta taldrikule väiksemateks tükkideks rebitud salatit, sellele kartuleid, ube, kurgi-tomatitükid, vutimunad ja suitsukalatükid. Tõsta peale kastet.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)