Talvisel ajal soovitakse ikka rohkem ja soojemaid maitseid. See tummine roog on maitsestatud, aga mitte liialt vürtsikas. Sobib kenasti ka järgmisel päeval soojendamiseks.

  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2×2 cm jupp ingverit
  • 1 tl kurkumit
  • 1 tl vürtsköömnepulbrit
  • 1 tl koriandripulbrit
  • 400 ml purustatud tomateid
  • 2 spl õli
  • 400 ml konserveeritud kikerherneid (või üleöö leos olnud konserveerimata kikerherneid)
  • 400 g (umbes 2 tk) kanafileed
  • 3 dl vett
  • 1 tl suhkrut
  • soola

Kuumuta paksupõhjalises potis õli, kuumuta õlis tükeldatud sibulat umbes 10 minutit, siis lisa tükeldatud ingver ja ühe minuti pärast purustatud küüslauk. Sega hoolega, lisa maitseained ja sega veel ühe minuti jooksul ning seejärel tõsta potti kanafileekuubikud.

Pruunista kanaliha maitseainete sees umbes 5 minutit nii, et kõik küljed saaksid kergelt pruuniks. Lisa purustatud tomatid, sega läbi, kahe minuti pärast lisa kikerherned ja vesi. Lase vaiksel tulel podiseda umbes 45 minutit, vahepeal sega ja vajadusel lisa vett. Lõpus lisa suhkur ja maitsesta soolaga.

Serveeri aurutatud riisiga.

Jagub 4-6 sööjale.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)