Maitsev lihtne keeks, mis säilib kilesse mässituna 4-6 päeva.

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 sidruni koor
  • 3 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 75 g võid
  • 1 dl vett

Määri keeksivorm pehme võiga ja puista üle riivsaiaga. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, riivi sisse sidrunikoor. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Vesi ja või pane potti ja lase korraks keema tõusta ning sega kuumana taina hulka.

Kalla tainas vormi ja pane vorm eelkuumutatud ahju alumisse osasse umbes 40 minutiks 175 kraadi juurde küpsema. Lase keeksil veidi jahtuda ja kummuta siis vormist välja. Keeks säilib jahedas ruumis, kilesse mässituna 4-6 päeva.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)