Lihtsalt valmiv õunakook õhukesel vale-lehttainapõhjal, peal mõnusalt karamellised õunad koos mõnede hapukate jõhvikatega. Maitsev nii soojalt kui ka jahtunult.

Vale-lehttainas:

  • 100 g võid
  • 100 g hapukoort
  • 180 g nisujahu
  • soola

Täidis:

  • 4 – 5 suuremat õuna
  • paar peotäit jõhvikaid
  • 1 dl fariinsuhkrut
  • 1 sl kartulitärklist
  • 50 g külma võid

Sulata või, lase veidi jahtuda. Siis sega juurde hapukoor, jahu ja noaotsatäis soola. Sega tainas ühtlaseks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.

Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadist veidi väiksemaks suureks plaadiks (u. 20 x 30 cm). Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kui kasutad ostetud õunu, siis koori need (oma aia õunte puhul pole see tingimata vajalik). Lõika õunad viiludeks, laota koogipõhjale. Puista peale jõhvikad.

Sega fariinsuhkur kartulitärklisega ning puista õuntele. Kõige peale laota väikesed võitükikesed (või riivi või jämeda riiviga ühtlaselt peale).

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kook on pealt kenasti küpsenud.

Fariinsuhkru-tärklise-või segu muutub küpsedes mõnusaks karamelliks, mis sobib hästi õunte ja hapukate jõhvikate maitsega. Soovi korral sõelu koogile enne serveerimist veidi tuhksuhkrut.

Retsept: Nami-Nami retseptikogu, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)