Kaneelisaiad

Klassika. Sellest kogusest tuleb ca 35-40 kuklikest (kaks ahjuplaaditäit).

  • 5 dl piima
  • 200 g võid
  • 1 tl soola
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g pärmi
  • 0,9 – 1 kg nisujahu

Vahele määrimiseks:

  • 100 g võid
  • 2 tl kaneeli
  • 3 spl suhkrut

Valmista pärmitaigen. Selleks sega pärm suhkru ja soolaga, lisa käesoe piim ning sulatatud (käesooja temperatuurini jahutatud) või. Lisa jahu, sõtku tainas. Pane tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

Jaga kerkinud tainas kaheks ja rulli õhukeseks. Määri tainale toasoe või ja puista peale kaneeli-suhkru segu. Rulli ja lõika parajateks tükkideks.

Aseta muffinipaberitesse ja küpseta muffinipannis, 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Parimad ahjusoojalt ja piimaga.

kaneelisaiad_2

Retsept ja foto: Janne Lass, Perenaine.ee




Eelmine postitus
Pohla-kohupiimavorm
Järgmine postitus
Pärmitainal õunaplaadikook
11 Kommentaari

January 21, 2015

Kui juhtun pärmitaigent valmistama, siis peaaegu ka alati valmistan kaneelisaiasid, tõesti lihtne ja klassikaline. Mõnusad ja pehmed kaneelisaiad koos külma piimaga on parim.


February 3, 2015

TERE JANNE.

Tegin sinu retsepti järgi ja väga kohevad tulid välja. Mina lisasin veel pähkleid enne ahju panekut ja peale lisasin sulatatud šokolaadi
kookoshelvestega. Ja uskuge NEED OLID HEAD SUUTÄIED!


    February 3, 2015

    monsa, pähklid kõlavad hiiglama hästi ning on šokolaadiga paras paar. Suur rõõm on kuulda, et kuklilaar Sul hästi õnnestus!


February 25, 2015

Tere! Tean, et peale saiakeste vormimist ja enne ahju panekut neid veel kergitatakse soojas! Selle retsepti juures seda kirjas pole?


    February 25, 2015

    Teistkordseks kergitamiseks otsest vajadust pole. Kui taigna kergitamine on olnud korralik ja pärmiseen on kenasti oma tööd teinud, siis sellest piisab, valmiskeeratud rullid võivad kohe ahju rännata.


March 17, 2015

Sain sellest kogusest 4×12 tk ja imehead, täna teen teist korda ja vahele panen koogimeistri küpsetuskindlat apelsini ja karamellitäidist.


March 23, 2015

Nii häid polnud tõesti ennem kuskilt saanud. Nüüd teen neid ise.


August 6, 2015

Tøesti väga head saiad tulid. Minu poja uued lemmikud (Y) aitäh hea retsepti eest 🙂


October 21, 2015

Väga maitsvad said. :))


January 8, 2016

Kas tavalise pärmi asemel saab ka kuivpärmi selles retseptis kasutada?


    January 8, 2016

    Jansa, jah, võib kasutada. Võta üks pakk kuivpärmi (12g). Sega see jahuga. Soojenda piim ca 40 kraadini, sega see jahu-pärmi seguga, lisa teised ained ning jätka nii nagu retseptis kirjas.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Pohla-kohupiimavorm

Saiavorm, millele annab magusust kohupiimakreem ja hapukust lisavad pohlad, maitsenüansi lisab kaneel. Parim ahjusoojalt külma piimaga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.