Klassika. Sellest kogusest tuleb ca 35-40 kuklikest (kaks ahjuplaaditäit).
- 5 dl piima
- 200 g võid
- 1 tl soola
- 1 dl suhkrut
- 50 g pärmi
- 0,9 – 1 kg nisujahu
Vahele määrimiseks:
- 100 g võid
- 2 tl kaneeli
- 3 spl suhkrut
Valmista pärmitaigen. Selleks sega pärm suhkru ja soolaga, lisa käesoe piim ning sulatatud (käesooja temperatuurini jahutatud) või. Lisa jahu, sõtku tainas. Pane tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.
Jaga kerkinud tainas kaheks ja rulli õhukeseks. Määri tainale toasoe või ja puista peale kaneeli-suhkru segu. Rulli ja lõika parajateks tükkideks.
Aseta muffinipaberitesse ja küpseta muffinipannis, 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Parimad ahjusoojalt ja piimaga.
Retsept ja foto: Janne Lass, Perenaine.ee
Eliko
Kui juhtun pärmitaigent valmistama, siis peaaegu ka alati valmistan kaneelisaiasid, tõesti lihtne ja klassikaline. Mõnusad ja pehmed kaneelisaiad koos külma piimaga on parim.
monsa
TERE JANNE.
Tegin sinu retsepti järgi ja väga kohevad tulid välja. Mina lisasin veel pähkleid enne ahju panekut ja peale lisasin sulatatud šokolaadi
kookoshelvestega. Ja uskuge NEED OLID HEAD SUUTÄIED!
Janne
monsa, pähklid kõlavad hiiglama hästi ning on šokolaadiga paras paar. Suur rõõm on kuulda, et kuklilaar Sul hästi õnnestus!
Nipitiri
Tere! Tean, et peale saiakeste vormimist ja enne ahju panekut neid veel kergitatakse soojas! Selle retsepti juures seda kirjas pole?
Janne@Perenaine
Teistkordseks kergitamiseks otsest vajadust pole. Kui taigna kergitamine on olnud korralik ja pärmiseen on kenasti oma tööd teinud, siis sellest piisab, valmiskeeratud rullid võivad kohe ahju rännata.
Merili
Sain sellest kogusest 4×12 tk ja imehead, täna teen teist korda ja vahele panen koogimeistri küpsetuskindlat apelsini ja karamellitäidist.
Krissu
Nii häid polnud tõesti ennem kuskilt saanud. Nüüd teen neid ise.
Piret
Tøesti väga head saiad tulid. Minu poja uued lemmikud (Y) aitäh hea retsepti eest 🙂
Mirjam
Väga maitsvad said. :))
Jansa
Kas tavalise pärmi asemel saab ka kuivpärmi selles retseptis kasutada?
Eva
Jansa, jah, võib kasutada. Võta üks pakk kuivpärmi (12g). Sega see jahuga. Soojenda piim ca 40 kraadini, sega see jahu-pärmi seguga, lisa teised ained ning jätka nii nagu retseptis kirjas.
Dagmar
Esimest korda tegin, suurepäraselt tulid välja, väga hea retsept. Soovitan proovida!