Klassika. Sellest kogusest tuleb ca 35-40 kuklikest (kaks ahjuplaaditäit).

  • 5 dl piima
  • 200 g võid
  • 1 tl soola
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g pärmi
  • 0,9 – 1 kg nisujahu

Vahele määrimiseks:

  • 100 g võid
  • 2 tl kaneeli
  • 3 spl suhkrut

Valmista pärmitaigen. Selleks sega pärm suhkru ja soolaga, lisa käesoe piim ning sulatatud (käesooja temperatuurini jahutatud) või. Lisa jahu, sõtku tainas. Pane tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

Jaga kerkinud tainas kaheks ja rulli õhukeseks. Määri tainale toasoe või ja puista peale kaneeli-suhkru segu. Rulli ja lõika parajateks tükkideks.

Aseta muffinipaberitesse ja küpseta muffinipannis, 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Parimad ahjusoojalt ja piimaga.

kaneelisaiad_2

Retsept ja foto: Janne Lass, Perenaine.ee