Kaneeli-kohupiima kringel ilma pärmita

Isuäratava rohke täidisega kaneeli-õuna kringel, mis valmib ilma pärmita, kuid on siiski pehme ja kohev. Kohupiimaga tainas valmib kiirelt ja lihtsalt, kergitamisaega ei ole vaja varuda.

Taigen:

  • 1 munavalge
  • 150 g teralist kohupiima
  • 6 sl piima
  • 6 sl õli
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • näpuotsaga soola
  • 300 g nisujahu
  • 1 spl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 100 g toasooja võid
  • 50-70 g suhkrut
  • 1 spl kaneeli
  • 1-2 õuna

Määrimiseks:

  • 1 muna

Katteks:

  • 3 spl võid
  • 1 spl piima
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 2 spl (tuhk)suhkrut
  • röstitud ja purustatud pähkleid

Mõõda ühte kaussi jahu, lisa sool, küpsetuspulber ja sega. Teises kausis sega omavahel ühtlaseks massiks kõik ülejäänud taina koostisosad.
Lisa juurde jahusegu, sega.

Täidiseks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga. Koori õun ja lõika väikesteks tükkideks.

Rulli tainas jahusel pinnal nelinurgaks. Määri kaneelitäidisega, raputa peale õunatükid. Rulli tainas kokku ja lõika u. 1,5-2 cm paksusteks tükkideks (u.12-15 tk).

Võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm (või rõngasvorm) ja kata põhi küpsetuspaberiga. Aseta rullid ringjalt vormi äärtesse, jättes väikesed vahed (tainas kerkib küpsedes õige pisut).

Määri lahtiklopitud munakollasega rullid.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-35 minutit. Jälgi, et kringel pealt liialt pruuniks ei läheks. Võta ahjust, jahuta.

Katteks mõõda kõik ained potti ja kuumuta madalal kuumusel kuni glasuur hakkab paksenema. Kata kringel glasuuriga ja raputa peale pähklitükid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Mustika-banaani purukook
Järgmine postitus
Apelsinišarlott
6 Kommentaari

April 6, 2016

Väga hea kringel. Olen teinud juba 2 korda. Esimene kord tegin nii nagu retseptis aga teine kord tegin täisterajahuga ja vahele õunte asemel banaan. Väga mõnus sai.


March 27, 2017

Väga kena on leida küpsetuspulbriga kringli retsept, saab vajadusel proovida gluteenivaba variandina. Kuid kuna on vaja küpsetada nii gluteeni kui ka laktoositalumatule sünnipäevalapsele, siis kas see teraline kohupiim on millekski väga oluline? Kohupiimapastasid on laktoosivabana olemas, kas sobiks asendada? Saaksin muidugi proovida, aga tahaksin lihsamalt saada 🙂


    March 27, 2017

    Ei ole küll sedasi ise proovinud, aga võiksid teha näiteks nii, et kasutad kohupiimapastat ja lisad natuke jahu juurde (sest kohupiimapasta on vedelam). Loodetavasti õnnestub! 🙂


      March 27, 2017

      Aitäh! 🙂


March 27, 2017

Aitäh! 🙂


January 24, 2018

Soovitan soojalt- niiniiiiiiiiiiii maitsev!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Mustika-banaani purukook

Mustikad ja banaan sobivad omavahel ideaalselt, lisaks valmib kook üpriski lihtsalt.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.