Speltahelvestega põhjal maitsev juustuhõnguline tomatipirukas.

Põhi:

  • 100 g külma võid
  • 100 g nisujahu
  • 100 g speltahelbeid
  • soola
  • 2 sl külma vett

Täidis:

  • 200 g kirsstomateid
  • 125 g hapukoort
  • 125 g kohupiima
  • 100 g riivitud Gouda juustu
  • kuivatatud basiilikut
  • musta pipart, soola
  • 2 muna

Haki põhja koostisained ühtlaseks ja sõtku kokku tainas. Rulli see kergelt jahusel laual õhukeseks. Vooderda 24 cm-se läbimõõduga pirukavorm tainaga, ääred toesta hõbepaberiga ja toksi põhjale kahvliga augud. Pane pirukapõhi 30 minutiks külma.

Samal ajal sega munad, kohupiim, hapukoor ja riivitud juust. Lisa sool, pipar ja basiilik.

Eelküpseta põhi 200-kraadises ahjus 10 minutit, eemalda hõbepaberi ääred. Seejärel kalla peale sisu, laota peale kirsstomatid ja küpseta pirukat veel umbes 30 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)