Vooderda kumerapõhjaline kauss toidukilega. Lõika apelsinidelt mõlemad tipud ära ja eemalda seejärel koor suunaga ülevalt alla nii, et viljaliha tuleb igalt poolt nähtavale ja kusagilt ei paista valget aluskoort. Viiluta apelsinid, kata kausi põhi ja ääred tihedalt apelsini (võimalikult ühesuuruste) viiludega.
Sulata veevannil hakitud valge šokolaad, jahuta.
Vahusta koor ja sega kohupiimapastaga.
Sega kohupiima-vahukooremassile sulatatud šokolaad, viimasena lisa küpsisetükid ja 1 apelsini tükid. Sega ühtlaseks massiks ja vala apelsiniviiludega ümbritsetud kaussi, kata toidukilega. Pane külmikusse tarretuma üle ööks.
Kummuta šarlott serveerimisalusele ja kaunista martsipanist lilledega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee), ilmunud ajakirjas Maret
4 Kommentaari
Kui suurt kaussi on kasutatud?
Tere Kristina, kauss võiks olla 20-22 cm läbimõõduga (pealt).
Kas kohupiimapasta on maitsestamata või suhkruga?
Maitsestamata.