Rikkaliku maitsega ja mahlaka kastmega kevadiselt kerge eine.

  • 600 g kalkunifileed
  • rapsiõli
  • 2 sl Hela Red Pepper õlimarinaadi (Piprapood)
  • 2 tl Putela linnuliha maitseainet (Piprapood)
  • 1 tl soola

Mangolisand:

  • 8 sl East End mangopüreed
  • 1 küps mango
  • 1 väike tšillikaun
  • 1 väike purk konservananassi
  • 1 apelsini mahl
  • erinevaid salatilehti

Aja õli pannil kuumaks ja pruunista kalkunifileed mõlemalt poolt paar minutit.

Pane fileed ahjuplaadile, pintselda üle Hela marinaadiga ja puista peale Putela maitseainet.

Küpseta sisselülitatud grilliga ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Serveerimiseks lõika fileed umbes paarisentimeetristeks viiludeks.

Lõika mango paraja suurusega kuubikuteks. Sega kausis kokku mango, peeneks tükeldatud tšilli, ananassikuubikud, mangopüree ja apelsinist pressitud mahl.

Serveeri kalkunifileed salatipadjal koos mangolisandiga.

Retsept: Janne Lass, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)