Kamatort vabariigi aastapäevaks

Valmista vabariigi aastapäevaks see mahe ja eestipärane tort, mis koosneb kõrvitsabiskviidist, mustika-vaarikamoosist ja õhulisest kamavahust.

Põhi:

  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 150 g kõrvitsapüreed
  • 120 g nisujahu
  • 2 spl kartulitärklist
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • soola

Kreem:

  • 2 dl 35% koort
  • 200 g Kreeka jogurtit
  • 3-4 spl kama
  • 3-5 spl suhkrut

Vahele:

  • u. 150-250 g kodust vaarika-mustikamoosi

Kõige pealt valmista biskviit. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa segades juurde kõrvitsapüree. Viimasena sõelu juurde omavahel segatud kuivained.  Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 190-kraadises ahjus u. 15-20 minutit või kuni puutikk jääb puhtaks. Võta ahjust ja jahuta täielikult maha.

Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga, lisa jogurt ja kama (maitse, vajadusel lisa kama või suhkrut).

Lõika biskviitpõhi kolmeks võrdseks osaks. Tõsta üks biskviidiketas serveerimisalusele ja kata ühtlaselt moosiga. Kata kamavahuga, seejärel tõsta peale teine biskviidiketas. Määri sellele ühtlaselt moos ja kamavaht. Tee nii veel üks kiht, pealmiseks kihiks jäta ainult kamavaht.

Tõsta külmikusse ööseks maitsestuma. Kaunista vastavalt soovile (fotol olev tort on kaunistatud kuivatatud rukkilille õisikute ja hakitud tumeda šokolaadiga).

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Jõhvika-kohupiima biskviittort
Järgmine postitus
Mustika kohupiima-juustukook
4 Kommentaari

February 22, 2018

Kui teha 26 suuruses vormis, kuidas siis kogused peaksid jagunema?


    February 22, 2018

    Lähtu sellest, et 3 muna asemel võtad 5 muna. Jaga originaalretseptis olevad kogused esmalt 3-ga, seejärel korruta 5-ga. Jälgi küpsetamiseaega – see võib olla pikem originaalis olevast. Head küpsetamist!


February 23, 2018

Kas sa tegid ise kõrvitsapüreed vei on see mingi valmis variant?


    February 23, 2018

    Ise tehtud jah, meil vist (erinevalt Ameerikast) poes ei müüda.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Jõhvika-kohupiima biskviittort

Erakordselt mahlane biskviittort kohupiimatäidisega, mille maitset värskendab kodumaine hapu jõhvikas. Kook küpseta söömisele eelneval päeval.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.