Valmista vabariigi aastapäevaks see mahe ja eestipärane tort, mis koosneb kõrvitsabiskviidist, mustika-vaarikamoosist ja õhulisest kamavahust.

Põhi:

  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 150 g kõrvitsapüreed
  • 120 g nisujahu
  • 2 spl kartulitärklist
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • soola

Kreem:

  • 2 dl 35% koort
  • 200 g Kreeka jogurtit
  • 3-4 spl kama
  • 3-5 spl suhkrut

Vahele:

  • u. 150-250 g kodust vaarika-mustikamoosi

Kõige pealt valmista biskviit. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa segades juurde kõrvitsapüree. Viimasena sõelu juurde omavahel segatud kuivained.  Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 190-kraadises ahjus u. 15-20 minutit või kuni puutikk jääb puhtaks. Võta ahjust ja jahuta täielikult maha.

Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga, lisa jogurt ja kama (maitse, vajadusel lisa kama või suhkrut).

Lõika biskviitpõhi kolmeks võrdseks osaks. Tõsta üks biskviidiketas serveerimisalusele ja kata ühtlaselt moosiga. Kata kamavahuga, seejärel tõsta peale teine biskviidiketas. Määri sellele ühtlaselt moos ja kamavaht. Tee nii veel üks kiht, pealmiseks kihiks jäta ainult kamavaht.

Tõsta külmikusse ööseks maitsestuma. Kaunista vastavalt soovile (fotol olev tort on kaunistatud kuivatatud rukkilille õisikute ja hakitud tumeda šokolaadiga).

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)