Kamakreem:

  • 2 dl 35% koort
  • 2,5 dl keefirit
  • 80 g rukkikama
  • u. 40 ml suhkrut
  • 10 g želatiinipulbrit

Tarretis:

  • u. 150-250 g vaarikaid
  • 40 g jõhvika tarretisepulbrit

 

Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks, lisa kama ja keefir.

Pane želatiin külma vette ca 5 minutiks paisuma. Sulata paisunud želatiin kuuma veevanni kohal. Jahuta ja lisa vahukoore-keefiri segule. Tõsta magustoit u. 4 väiksemasse magustoidu pokaali. Pane külmikusse tarretuma vähemalt kaheks tunniks.

Kui kreem on tarretunud, kata kamakreem vaarikatega (sügavkülmutatud vaarikaid ära üles sulata). Lahusta tarretisepulber 0,2 l keedetud kuumas vees, sega hästi läbi kuni pulbri lahustumiseni. Jahuta ja vala vaarikatele. Tõsta pokaalid külmikusse tarretuma vähemalt kolmeks tunniks.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)