Kamakreem:
- 2 dl 35% koort
- 2,5 dl keefirit
- 80 g rukkikama
- u. 40 ml suhkrut
- 10 g želatiinipulbrit
Tarretis:
- u. 150-250 g vaarikaid
- 40 g jõhvika tarretisepulbrit
Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks, lisa kama ja keefir.
Pane želatiin külma vette ca 5 minutiks paisuma. Sulata paisunud želatiin kuuma veevanni kohal. Jahuta ja lisa vahukoore-keefiri segule. Tõsta magustoit u. 4 väiksemasse magustoidu pokaali. Pane külmikusse tarretuma vähemalt kaheks tunniks.
Kui kreem on tarretunud, kata kamakreem vaarikatega (sügavkülmutatud vaarikaid ära üles sulata). Lahusta tarretisepulber 0,2 l keedetud kuumas vees, sega hästi läbi kuni pulbri lahustumiseni. Jahuta ja vala vaarikatele. Tõsta pokaalid külmikusse tarretuma vähemalt kolmeks tunniks.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)