supid / taimetoidud / 02/27/2017

Thenthuk ehk Tiibeti (ja Nepaali) nuudlisupp

Tiibetis ja Nepaalis populaarne supp, mis maitseb parim käsitsi valmistatud nuudlitega. Tänapäeval teevad paljud restoranid seda suppi ka nn poenuudlitega.

Nuudlitaigen:

  • 165 g nisujahu*
  • 1,1 dl vett

Supp:

  • 1-2 porgandit
  • 0,5 daikon valget redist
  • 1/3 suvekõrvitsat
  • 8 shiitake seent
  • 1 cm pikkune jupp ingverit
  • 1-2 lühikest tšillit
  • 1 tl Hiina viie vürtsi segu
  • soola, pipart, peterselli, oliiviõli, seesamiõli, sojakastet
  • 1 l vett

Pane eelmisel õhtul shiitake seened külma vette ligunema.

Nuudlitainaks sega käte abiga kokku jahu ja vesi. Nuudlitaina paksus on üsna sarnane pastatainale, kuid pisut väiksema jahusisaldusega. Sõtku taigent paar minutit, et see oleks ilus ühtlane. Kata kilega ja jäta toatemperatuurile pooleks tunniks seisma.

Supi valmistamiseks haki ingver hästi peenikesteks kuubikuteks. Haki porgand, daikon ja suvikõrvits meelepärasteks tükkideks. Haki ka seened väiksemateks tükkideks.

Pane supipott tulele ning kalla potipõhja õli, kuumuta. Lisa õlisse Hiina viie vürtsi segu, ingver ja purustatud tšilli. Prae mõned sekundid ning lisa köögiviljad ja seened. Prae mõnikümmend sekundit ning lisa potti (kuum) vesi.

Kui köögiviljad on peaaegu pehmed, hakka lisama nuudleid.

Selleks tee tainapall kaheks ja tee need üleni oliiviõliga kokku (seda on kõige mugavam käte vahel teha). Venita taigent nii, et see on õhuke ja lapik ning “rebi” sellise tainariba küljest paraja suurusega nuudel, viska see potti.

DSC_6943-hand-pulled

Kui kõik nuudlid on supi sisse lisatud, keeda suppi veel 1-2 minutit. Lülita pliit välja. Lisa (hakitud) petersell. Lase supil ca 15 minutit kaane all haududa. Serveeri sojakastme ja seesamiõliga.

* Tiibetis ja Nepaalis on kasutusel kõvemat sorti nisujahu, mis on hästi elastne ja kõrge gluteenisisaldusega. Eestis müüdavatest sobib nuudlite tegemiseks üsna hästi näiteks Sunnuntai jahu või (veelgi parem valik!) Manitoba.

Retsept ja foto: Perenaine.ee

 




Eelmine postitus
Vürtsikas läätse-porgandisupp
Järgmine postitus
Avokaado-võie
1 Kommentaar

March 13, 2019

[…] pruunikad, lisa soola. Söö praetud seeni lihtsalt keedetud riisi kõrvale, sega risottosse, lisa suppidele, wokiroogadele, pirukatesse ja aurutatud saiade (baozi) […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Vürtsikas läätse-porgandisupp

Kiirelt valmiv soojendav supp, millele annavad vürtsi india maitseainesegu garam masala ja tšillipiprad. Kogused neljale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.