Selle kartulivormi muudab huvitavaks nõges.

  • 1 sibul
  • 125 g sinki
  • 2 dl hakitud ja kokku pressitud nõgest
  • 500 g kartuleid
  • 225 g suvikõrvitsat
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 dl piima
  • 2 muna
  • soola
  • musta pipart
  • 100 g riivitud juustu
  • värsket peterselli

Haki sibul ja lõika sink kuubikuteks, prae pannil umbes 5 minutit. Tõsta kõrvale. Pese ja haki nõgesed.

Viiluta kartulid ja suvikõrvits.

Klopi koor, piim ja munad ühtlaseks, maitsesta pipra ja soolaga (soolaga ole ettevaatlik, sest ka sink ja juust on soolased).

Määri ahjuvorm (20×30 cm suurune) õliga, aseta põhjale pooled kartuli-suvikõrvitsaviilud, laota peale sink ja sibul. Puista peale hakitud nõges ja kata pealt veelkord kartuli-suvikõrvitsaga. Vala kõik üle muna-piima seguga.

Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas 30 minutit. Eemalda foolium, küpseta veel 20 minutit. Laota peale riivitud juust ja küpseta veel umbes 15 min. Peale puista värsket peterselli. Sellest jagub umbes 4 sööjale.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)