Kartulivorm nõgesega

Selle kartulivormi muudab huvitavaks nõges.

  • 1 sibul
  • 125 g sinki
  • 2 dl hakitud ja kokku pressitud nõgest
  • 500 g kartuleid
  • 225 g suvikõrvitsat
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 dl piima
  • 2 muna
  • soola
  • musta pipart
  • 100 g riivitud juustu
  • värsket peterselli

Haki sibul ja lõika sink kuubikuteks, prae pannil umbes 5 minutit. Tõsta kõrvale. Pese ja haki nõgesed.

Viiluta kartulid ja suvikõrvits.

Klopi koor, piim ja munad ühtlaseks, maitsesta pipra ja soolaga (soolaga ole ettevaatlik, sest ka sink ja juust on soolased).

Määri ahjuvorm (20×30 cm suurune) õliga, aseta põhjale pooled kartuli-suvikõrvitsaviilud, laota peale sink ja sibul. Puista peale hakitud nõges ja kata pealt veelkord kartuli-suvikõrvitsaga. Vala kõik üle muna-piima seguga.

Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas 30 minutit. Eemalda foolium, küpseta veel 20 minutit. Laota peale riivitud juust ja küpseta veel umbes 15 min. Peale puista värsket peterselli. Sellest jagub umbes 4 sööjale.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Juustune suvikõrvitsa-ricotta vorm
Järgmine postitus
Kartulivorm singi ja tomatiga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Juustune suvikõrvitsa-ricotta vorm

Juustune vormiroog, millele annab iseloomuliku tekstuuri ricotta ja mahlasust lisab suvikõrvits. Rooga sobiksid hästi vürtsitama ka päikesekuivatatud tomatid – nii et, kel on, võiks julgesti lisada! Kogused neljale sööjale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.