Õhuline, kuid samas toitev spageti-ahjuroog.
- 250 g spagette
- 2 sl võid
- 2 sl jahu
- 300 ml kuuma piima
- 150 -200 g Cheddari juustu
- 3 muna
- musta pipart
- Kaunistuseks soovi korral basiilikut
Murra spagetid umbes 5 cm tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Pane spagetid sõelale nõrguma ning nirista peale õli, et kokkukleepumist vältida.
Sulata või pannil ja lisa jahu, kuumuta umbes minut ja lisa pidevalt segades kuum piim. Keeda paar minutit nõrgal kuumusel, et segu pakseneks.
Võta pann tulelt ja jäta jahtuma. Eralda munakollased ja -valged. Sega pisut jahtunud kastmesse riivitud juust ja munakollased. Maitsesta soola ja pipraga. Vahusta munavalged. Sega hulka nõrutatud spagetid, vahustatud munavalged ja pane segu vormi, küpseta 170 kraadi juures umbes 25 minutit.
Serveeri vormist või kummuta serveerimistaldrikule (raputa peale ekstra riivitud juustu). Peale haki basiilikut.
Retsept: Elina Sildre, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
kristiina
Väga hea on .Tuli nii nämma.Mehele isegi matses.
peep
Proovisin riivitud suvikõrvitsaga. Jäi hoopis mahlasem ja polnud nii pealetükkivalt rammus. Plaanis on proovida ka riivitud kaalika ja porgandiga, v-o lisan veidi ka paprikat. Need kolm koos peaksid andma pepsika maitse.
Tiia
Meeldib pojale väga ja ka mulle. Lihtne valmistada, millega saab hakkama igaüks.
Krislin
Tegin natukene teisiti, kasutasin teisi makarone, panin juurde lisaks veel hakkliha ja suitsuvorsti(praadisin ennem ära) ning ohtralt juustu, Pani osa vormi ära ja puistasin juustu ja ning kõige peale paksult juustu. Tekib mõnus krõbe juustune kiht peale.
Eliise
Kas sellest jätkuks kümnele inimesele või mitme inimese kogusega on arvestatud?
Eva@Perenaine
Umbes neljale. Sõltub ka söögiisust 🙂