Kohevad ja mõnusalt juustused muffinid. Sellest kogusest saad 12 muffinit.
- 250 g hapukoort
- 3 muna
- 2 dl riivitud juustu
- 50 g kõva, tugevamamaitselist juustu
- 4 dl nisujahu
- 1 sl küpsetuspulbrit
- ½ tl soola
- 1 tl paprikapulbrit
- 50 g sulavõid
Vahusta munad ja lisa kõik ülejäänu ained. Sega taigen võimalikult lühidalt. Tõsta taigen lusikaga muffinivormidesse.
Igale muffinile lõika peale lisaks väike juustukuubik (3×3 cm), mis küpsedes mõnusalt sulab ja muudab muffini pealt krõbedamaks ja kuldpruuniks. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 15 minutit.
Nippe ja nõuandeid: erinevate maitsete saamiseks kasuta mitut erinevat sorti juustu.
Retsept: Merle Leipalu, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
crimson
Tegin neid laupäeval. Väga ei kurda, aga ütleks nii, et kas 3x3cm on töesti “väike” juustukuubik? 🙂 Ma panin ikka palju väiksemad.