Rohkelt mandariine sisaldav kaunis kook, millel on pehme piparkoogine põhi ja kreemjas mandariini-maitseline kate.

  • 7 dl nisujahu
  • 1,5 tl kaneeli
  • 1 tl ingverit
  • 0,5 tl nelki
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 200 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vaniljet
  • 2 dl siirupit
  • 2, 5 dl mandariinimahla
  • 2 mandariini riivitud koort

Kate:

  • 400g toorjuustu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 mandariini koor
  • 2-3 viilutatud mandariini

Sega jahu, kaneel, ingver, nelk, küpsetuspulber, sooda ja näputäis soola. Mikserda või suhkrutega vahule, lisa ükshaaval munad, vanilje. Vahusta edasi, lisa siirup. Seejärel lisa pool jahusegust ja pool mahlast, sega, lisa ülejäänud jahu, mahl ja mandariini koor. Sega ja vala tainas võitatud koogivormi.

Katteks mikserda toorjuust suhkru, muna ja mandariini koorega. Vala tainale, aja ilusti laiali. Küpseta 180- kraadises ahjus u. 50-65 minutit. Lase jahtuda ja kaunista mandariiniviiludega.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kui alumine tainakiht jäi liiga vedel (toorjuustukiht vajuks sealt läbi), siis lisa 0,5-1 dl jahu.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)