Magus, martsipani ja kuivatatud puuvilju täis apelsini-maiguline keeks.

  • 250 g võid
  • 150 g suhkrut
  • 100 g martsipani
  • 4 muna
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 5 dl nisujahu
  • 1 apelsini mahl ja koor
  • 1 l kuivatatud hakitud puuvilju ja mandleid

Pigista apelsinist välja mahl ja kalla see hakitud puuviljadele ja mandlitele, lase paar tundi seista. Vahusta toasoe või suhkru ja riivitud apelsinikoorega. Lisa ühekaupa toasoojad munad, sega. Lisa puuviljad-mandlid ja tükeldatud martsipan ning kõige lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu.

Kalla võitatud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50-60 minutit. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.

Säilita keeksi jahedas, hõbepaberisse mässituna 1-2 nädalat.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)