Jõulune puuviljakeeks

Magus, martsipani ja kuivatatud puuvilju täis apelsini-maiguline keeks.

  • 250 g võid
  • 150 g suhkrut
  • 100 g martsipani
  • 4 muna
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 5 dl nisujahu
  • 1 apelsini mahl ja koor
  • 1 l kuivatatud hakitud puuvilju ja mandleid

Pigista apelsinist välja mahl ja kalla see hakitud puuviljadele ja mandlitele, lase paar tundi seista. Vahusta toasoe või suhkru ja riivitud apelsinikoorega. Lisa ühekaupa toasoojad munad, sega. Lisa puuviljad-mandlid ja tükeldatud martsipan ning kõige lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu.

Kalla võitatud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50-60 minutit. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.

Säilita keeksi jahedas, hõbepaberisse mässituna 1-2 nädalat.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Jõulune mandariinikook
Järgmine postitus
Kaneeline keeks
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Jõulune mandariinikook

Rohkelt mandariine sisaldav kaunis kook, millel on pehme piparkoogine põhi ja kreemjas mandariini-maitseline kate.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.