Mahlane keeks banaanidest ja õuntest.

  • 125 g võid
  • 2,5 dl fariinsuhkrut
  • 2 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • natuke soola
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 3 sl piima
  • 2 küpset banaani
  • 4 sl õunapüreed

Vahusta või suhkruga ning mikserdamist jätkates lisa ühekaupa munad. Lisa piim ja õunapüree, sega.

Sega jahu küpsetuspulbri, soola, kaneeli ja vanillisuhkruga ning lisa tainale. Purusta banaanid ja lisa needki tainasse.

Kalla taigen piklikku keeksivormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Lase ahjust võetud koogil 10 minutit jahtuda ja asu siis maiustama.

Retsept: Joonas Lass, foto Janne Lass (Perenaine.ee)