Itaalia mandliküpsised ricciarelli

Need mandlijahust valmivad küpsised maitsevad tõeliselt head, piisavalt magusad, kergelt nätsked ja sidrunised. Sellest kogusest saad ca 15 küpsist.

  • 2 munavalget
  • 1 tilk sidrunimahla
  • 200 g + 3-4 spl tuhksuhkrut
  • 200 g mandlijahu
  • 1 sidruni koor

Küpsetamisele eelneval päeval sega munavalged sidrunimahla, 200 g tuhksuhkru, mandlijahu ja peenelt riivitud sidruni koorega. Kata kilega ja pane ööseks külmikusse.

Küpsetamise päeval pane 3-4 spl tuhksuhkurt tööpinnale ning kummuta selle sisse taigen. Vooli see ovaalseks piklikuks kujuks ning lõika noaga 1 cm paksused viilakad. Kasta viilakaid tuhksuhkru sisse ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 160-kraadises ahjus 18 minutit. Enne söömist lase jahtuda.

Retsept: Jul’s Kitchen, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee) 




Eelmine postitus
Jõuluhõnguline porgandikook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Jõuluhõnguline porgandikook

Õrnalt jõuluvürtsine porgandikook, millel katteks laimimaitseline toorjuustu-kohupiimakreem. Mahlasust ja pidulikkust lisavad kaunid-punased granaatõunaseemned.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.