Õrnalt jõuluvürtsine porgandikook, millel katteks laimimaitseline toorjuustu-kohupiimakreem. Mahlasust ja pidulikkust lisavad kaunid-punased granaatõunaseemned.
Porgandibiskviit:
- 350 g (toorest) porgandit
- 3 muna
- 2 dl rafineerimata roosuhkrut
- 1,5 dl õli
- 3,5 dl nisujahu
- 2 tl kaneeli
- 1 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl kardemoni
Kate:
- 50 g võid
- 200 g toorjuustu
- 200 g maitsestamata kohupiimakreemi
- 1 dl tuhksuhkrut
- 1 tl vanilllisuhkrut
- 1 laimi riivitud koor
- 1/4 granaatõuna seemned
Koori ja riivi porgand peene riiviga või peenesta porgand köögikombainis. Lisa riivitud porgandile õli ja sega läbi. Sega omavahel kuivained. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Mikserda madalatel pööretel vahustatud munade hulka esmalt õliga segatud porgand, seejärel sega lusikaga sisse kuivained. Sega tainas ühtlaseks ning vala lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi – küpseta 175 kraadiga 1 tund.
Katte jaoks sulata või ja lase sellel jahtuda. Lase toorjuust ja kohupiimakreem toasoojaks ning sega hulka leige sulatatud või, tuhksuhkur, laimikoor ja vanillisuhkur. Määri kate keeksile, kui keeks on täielikult maha jahtunud. Puista kattele peale granaatõuna seemneid.
Retsept: veidi muudetuna Aet köögis toidublogi, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)