See Sichuani regiooni kanaroog, mis on täna tuntud üle kogu Hiina, pärineb Qing dünastiast (19. sajand). Sichuani provitsi valitseja ehk mandariini keeles Gongbao valmistas seda kanarooga ja seda kiideti niivõrd, et roale omistatigi ametniku tiitli nimetus.

  • 200 g kanafileed
  • 50 g magusat rohelist paprikat
  • 50 g punast paprikat
  • 50 g sibulat
  • 10 g ingverit
  • 10 g küüslauku
  • 10 tšilli pipart (kohenda kogust vastavalt oma eelistustele)
  • 15 Sichuani pipart
  • 2 spl heledat sojakastet
  • 1 spl tumedat sojakastet
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl hiina veiniäädikat
  • 2 tl kanapuljongit
  • 2 spl maapähkleid
  • 1 spl kartulitärklist
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl valget pipart
  • 1 munavalge
  • 200 g vett

Lõika kanafilee 1,5 cm suurusteks kuubikuteks, sega 1 tl kanapuljongi, 0,5 tl valge pipra, soola ja munavalgega. Jäta 30 minutiks kaane alla marineerima.

Prae pannil õli sees maapähklid. Haki küüslauk ja ingver hästi peeneks.

Pane pannile õli ja kuumuta madalal temperatuuril kanatükid. Kui nende värv muutub heledaks, lisa tšilli, Sichuani pipar, ingver ja küüslauk. Prae mõned minutid. Lisa sojakastmed, valge pipar, vesi, paprikad, sibul ja keeda mõned minutid. Kõige lõpus lisa äädikas, suhkur ja potist võetud paari supilusikatäie veega segatud tärklis. Kuumuta, kuniks toit muutub paksemaks ja lisa pähklid.

Retsept: Han Yang (Han’s restoran), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

Retsept ilmus ajakirjas Psühholoogia Sinule aastal 2014.