jäätised / 10/31/2014

Ingverijäätis

Magus ja mõnusalt-kergelt vürtsine jäätis, mis eriti sobilik maiustamiseks just jahedamasse aega.

  • 2 dl piima
  • 5 cm tükk ingverijuurt
  • 4 munakollast
  • 5 spl suhkrut
  • 2 dl 35% koort

Tükelda ingverijuur, pane piima sisse ja kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja lase 30 minutit kaane all haududa, seejärel eemalda ingveritükid.

Sega munakollased suhkruga, nirista piima-ingveri segu selle sisse ja sega. Kalla segu tagasi kastrulisse ning kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades kuniks segu kergelt pakseneb. Eemalda pliidilt, kalla läbi sõela ja jäta jahtuma.

Sega juurde külmkapist võetud koor ja valmista jäätisemasinaga jäätis. Tõsta 4-5 tunniks sügavkülma.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Tonka oa jäätis
Järgmine postitus
Pistaatsiapähklijäätis (gelato pistachio)
1 Kommentaar

January 8, 2015

Tegin seda kiiremini-vahustasin koore,lisasin ingverisiirupit ja panin sügavkülma,kiire ja hea jäätis 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Tonka oa jäätis

Lõuna-Ameerika vihmametsadest pärinev tonka uba meenutab maitselt nii vanilli, karamelli kui kaneeli ning ka jäätises domineerivad just need maitsed.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.