Vanakooli klassika, kus biskviitkihtide vahel kakao-võikreem.

Biskviit:

  • 3 muna
  • 4 spl suhkrut
  • 4 spl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

  • 200 g võid
  • 120 g kondenspiima
  • 10 g kakaopulbrit

Immutamiseks:

  • veega lahjendatud konjakit

Trühvlipuru:

  • 80 g tuhksuhkrut
  • 30 g kakaopulbrit
  • paar spl vett

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa osade kaupa suhkur. Seejärel lisa ükshaaval munakollased, samal ajal edasi vahustades. Sõelu ettevaatlikult juurde eelnevalt omavahel segatud kuivained. Vala tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta biskviit 200-kraadises ahjus u. 15 minutit.

Vahusta toasoe või kohevaks kreemiks, lisa kondenspiim ja kakao. Sega ühtlaseks.

Lõika jahtunud biskviit kolmeks kihiks. Aseta üks koogipõhi serveerimisalusele, immuta konjaki-vee seguga. Kata 1/3 võikreemiga. Korda sama kahe teise koogipõhjaga. Pealmiseks kihiks jäta kreem, kata ka tordi ääred kreemiga.

Trühvlipuruks sega tuhksuhkur kakaoga, lisa teelusika kaupa vett. Mudi sõrmede abil, kuni saad ühtlase puru. Puista puru koogi peale ja külgedele. Kui soovid ühtlast puru, sõelu puru läbi sõela.

Kaunista šokolaadist kujunditega.

Lase enne serveerimist umbes ööpäev jahedas maitsestuda.

Nippe ja nõuandeid: kui soovid nisujahu-vaba torti, asenda nisujahu 3 spl riisijahu ja 1,5 spl maisitärklise seguga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)