Aasta Kokk 2014 tiitli võitis Dmitri Fjodorov, kes töötab kokana restoranis Ribe, teatasid võistluse korraldajad Eesti Peakokkade Liit ja Profexpo OÜ.

uudised_fjodorov
Dmitri Fjodorov, foto: Carmen Grupp

Eesti Peakokkade Liidu president Rudolf Visnapuu ütles Perenaine.ee-le, et Fjodorovile aitas võidu tuua erinevatel võistlustel osalemise kogemus. Visnapuu lisas, et Fjodorovi edumaa punktide arvestuses oli teiste ees märgatavalt suur. “See näitab, et kui tahad professionaal olla, siis on vaja kogemusi,” ütles ta.

Dmitri Fjodorov oli Eesti võistkonnas abikokk Bocuse d´Ori võistluste Euroopa eelvoorus ning läheb abikokana kaasa ka 2015. aasta jaanuaris Lyonis toimuvale peavõistlusele.

Teise koha vääriliseks tunnustas rahvusvaheline kohtunikekogu Aleksendr Nikoškovi Mozart Catering’ist, kes Visnapuu sõnul “seisis pottide peal” juba kolmandat korda (kokavõistlusel on pjedestaalina kasutusel potid). Kolmandaks tuli Kirill Kirejev restoranist Al Bastione.

Aasta Koka võistlus viidi läbi 30. oktoobril Tallinnas, Eesti Näituste messikeskuses toimuval FoodFestil ja see toimus juba 20. korda.