Nõges annab hernesupile nii teismoodi maitset kui värvi.

  • 250 g kuivatatud herneid
  • 100 g odrakruupe
  • 1 sibul
  • 1 suur porgand
  • pisut õli
  • 50 g sinki
  • 100 g täissuitsuvorsti
  • musta terapipart
  • soola
  • 1 loorberileht
  • 1,75 l vett või puljongit
  • 2,5 dl kokku pressitud värskeid nõgeselehti

Pane herned ja kruubid eelmisel päeval likku. Järgmisel päeval loputa ja kurna.

Haki sibul, lõika porgand väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potipõhja pisut õli ja kalla sibul ning porgand potti. Prae mõni minut ja vala seejärel peale vesi või puljong. Lisa herned ja kruubid, maitseained ning keeda kuni herned on poolpehmed. Lisa tükeldatud sink ja vorst ja keeda veel mõnda aega. Enne valmimist lisa hakitud nõges ja keeda mõned minutid.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)