Kevadtoidud / supid / 04/09/2014

Hernesupp nõgesega

Nõges annab hernesupile nii teismoodi maitset kui värvi.

  • 250 g kuivatatud herneid
  • 100 g odrakruupe
  • 1 sibul
  • 1 suur porgand
  • pisut õli
  • 50 g sinki
  • 100 g täissuitsuvorsti
  • musta terapipart
  • soola
  • 1 loorberileht
  • 1,75 l vett või puljongit
  • 2,5 dl kokku pressitud värskeid nõgeselehti

Pane herned ja kruubid eelmisel päeval likku. Järgmisel päeval loputa ja kurna.

Haki sibul, lõika porgand väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potipõhja pisut õli ja kalla sibul ning porgand potti. Prae mõni minut ja vala seejärel peale vesi või puljong. Lisa herned ja kruubid, maitseained ning keeda kuni herned on poolpehmed. Lisa tükeldatud sink ja vorst ja keeda veel mõnda aega. Enne valmimist lisa hakitud nõges ja keeda mõned minutid.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Hapukapsaborš
Järgmine postitus
Kõrvitsa-kookose supp
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Hapukapsaborš

Klassikaline supp hapukapsast. Sarnast suppi võid teha ka värske kapsaga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.