Eesti supiklassika – hernesupp suitsulihaga, mis passib eriti hästi just külma ilmaga söömiseks. Kogused kuuele.
- 300 g kuivatatud herneid
- 2 peotäit odrakruupe
- 2 keskmist porgandit
- väiksem suitsuseakoot (600-700 g)
- 2,5 l vett
- soola, jahvatatud musta pipart
- 3 loorberilehte
Pane herned kaussi, vala peale 1 liiter külma vett ning jäta herned 8-12 tunniks likku. Pane herned koos leotusvee, kuubikuteks lõigatud porgandite, odrakruupide ja suitsukoodiga keema. Lisa loorberilehed ja ülejäänud vesi. Keeda tasasel tulel, kuni herned on pehmed. Sõltuvalt hernestest võib see võtta aega umbes 40 minutit kuni 1,5 tundi.
Supi valmimise lõpufaasis tõsta suitsukoot supi seest välja, eemalda liha kondi ümbert ja tükelda ning vala supi sisse tagasi. Maitsesta supp soola ja jahvatatud musta pipraga. Supp maitseb iseäranis hea koduse rukkileivaga.
Nippe ja nõuandeid:
- Asenda koot singiga ja kruubid kartulitega.
Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)
Kalmer
Asendasin koodi singiga ja kruubid kartuliga, proovige, te ei kahetse! Head isu!
Jan Janno
Homme on menüüs kindlasti hernesupp!
Võib valmistada ka seajalgatest,olen lisanud ka kaerahelbeid-tummisem.
Väga hea on herne-lambalihasupp
Malle
Väga maitsev hernesupp!Keedan seda koolilastele,iga kuu just suitsukootide,või suitsulihaga!
Ester Ledis
Hernesupp on meie suur lemmik suitsu ribiga !! Lihtne valmistada ja maitsev.
murumutt
No mitte ei taha hernes pehmes keeda, muidugi leotasin vaid pool tundi, aga siiski.
Liivapaber
Ma panin kruubid ja herned eelmine õhtu likku ja hommikul hakkasin suppi keetma, 40 minutiga kees kõik valmis