Hapupiimakarask köömnetega

Mõnusa maitsega krõbe karask.

  • 300 ml keefiri või hapupiima
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 2 sl õli
  • 3 dl odrajahu
  • 1 dl nisujahu
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 2 tl köömneid
  • 4 sl seesamiseemneid
  • peale puistamiseks kõrvitsaseemneid

Klopi muna ja keefir segi. Sega kuivained omavahel. Kalla hulka keefiri-muna segu, lisa õli. Sega ühtlaseks.

Vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lame ümmargune päts ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Parim soojalt.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Ahvenamaa leib
Järgmine postitus
Kõrvitsakarask
4 Kommentaari

February 16, 2015

See on väga mõnusa maitsega karask! Ja taas hea võimalus ära kasutada piim, mis on hapuks läinud. Kuid panin taigna leivavormi, ja kahjuks küpses karaskile väga kõva koorik ja jäi vormi külge, et välja võtta õnnestus ainult karaskit katki tehes.


February 16, 2015

kõige parem karask! küpsetusaega lühendasin.


February 16, 2015

Karask on nii hea asi 🙂
Olen teinud lisades tooreid riivitud kartuleid ja pekki-Proovin kindlasti!


February 27, 2016

Asendasin nisujahu kookosjahuga, väga mõnus krõps tulemus! Aitäh



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Ahvenamaa leib

Magus leib rukkijahuga, mille retsept on pärit Ahvenamaalt.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.