Kodune burksitegu on ehk aeganõudev, aga maitsenauding seda väärt.

Kotletid:
  • 250 g seguhakkliha
  • 1 keedetud porgand
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 muna
  • 1 sl jahu
  • 4 kuivatatud tomatit
  • soola
  • jahvatatud musta pipart
Saiad:
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 dl kaerajahu
  • 1 sl õli
  • 1 tl suhkrut
  • 15 g pärmi
  • 1,5 dl vett
  • kõrvitsaseemneid
Kaste:
  • 1,5 dl hapukoort (kellele maitseb, võib ka majoneesi panna)
  • 1,5 dl väikesteks kuubikuteks hakitud hapukurki
  • soola
  • suhkrut
Veel vahele:
  • 1 suur tomat
  • 1 punane sibul
  • värsket kurki
  • salatilehti
  • ketšupit
  • juustu

Kotlettideks riivi porgand, haki sibul, tomatid ja küüslauk. Sega hakkliha hulka muna, jahu ja hakitud köögiviljad. Maitsesta. Vormi õliga määritud küpsetuspaberil 4-5 kotletti ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Saiadeks lahusta pärm soojas vees, lisa sool ja suhkur, jahu ja õli. Sõtku tainast, kuni see hakkab kausi küljest lahti lööma ja lase jahuga ülepuistatult soojas kohas rätiku all kahekordseks kerkida. Veereta peos 4 ümmargust kuklit ja jäta küpsetuspaberi ja rätiku alla veel 15-20 minutiks kerkima. Määri munaga, puista peale seemned ja küpseta 200 kraadises (180-kraadises pöördõhuga) ahjus 20 minutit.

Sega kokku kastmeained.

Lõika kukkel kaheks või kolmeks ja lisa sinna vahele kaste.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)