Mõnusa maitsega krõbe karask.
- 300 ml keefiri või hapupiima
- 1 muna
- 1 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 2 sl õli
- 3 dl odrajahu
- 1 dl nisujahu
- 0,5 tl söögisoodat
- 2 tl köömneid
- 4 sl seesamiseemneid
- peale puistamiseks kõrvitsaseemneid
Klopi muna ja keefir segi. Sega kuivained omavahel. Kalla hulka keefiri-muna segu, lisa õli. Sega ühtlaseks.
Vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lame ümmargune päts ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Parim soojalt.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Marge
See on väga mõnusa maitsega karask! Ja taas hea võimalus ära kasutada piim, mis on hapuks läinud. Kuid panin taigna leivavormi, ja kahjuks küpses karaskile väga kõva koorik ja jäi vormi külge, et välja võtta õnnestus ainult karaskit katki tehes.
efc
kõige parem karask! küpsetusaega lühendasin.
Jan Janno
Karask on nii hea asi 🙂
Olen teinud lisades tooreid riivitud kartuleid ja pekki-Proovin kindlasti!
Reet Weidebaum
Asendasin nisujahu kookosjahuga, väga mõnus krõps tulemus! Aitäh