Sega põhja jaoks vaja minevad ained segamini. Vormi palliks, rulli pisut õhemaks ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga koogivorm. Aseta pooleks tunniks külmkappi ja eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus ca 12 min.
Koori ja tükelda õunad. Sega suhkur, kaneel, hapukoor ja muna omavahel. Kalla eelküpsetatud põhja peale õunad, vala peale hapukoore segu ja küpseta 175-kraadises ahjus veel 30-35 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
4 Kommentaari
Nii maitsev ja lihtne kook! Kindlasti teen veel!
Väga hea! Röstisin täisterakaerahelbed enne taignasse segamist. Kaneeliga ei koonerdanud ja õunu sai vist ka rohkem 🙂
Rullisin tainast kahe küpsetuspaberi lehe vahel 🙂 Puhtam,kiirem ja kergem moodus 🙂
Mul juhtus äpardus.. panin põhja külmikusse nagu soovitatud ja välja võttes ladusin õunad peale, kui avastasin, et pidi eelküpsetama. Ära ei hakanud siiski võtma enam ja jätkasin. Küpsetasin 200-ga ja lõpusirgel panin alumise kuumutuse, kuigi poleks vist enam vaja olnud. Lõpptulemus sai siiski üpris hää!