Pehme ja mahlane mustikakook. Klassikaline suvine marjapirukas, mis maitseb eriti hea kui mustikaid on palju.

Koogipõhi:
  • 4 dl nisujahu
  • 175 g võid
  • 1 muna
  • paar spl suhkrut
  • 50 g mandlilaastusid
  • vanillisuhkrut
Täidis:
  • 2 dl mustikaid
  • 3 muna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Koogipõhjaks sega külmad võitükid suhkru, jahu ja mandlilaastudega, lisa muna ja sõtku mass elastseks tainaks. Äärista sellega lahtise, 24 cm-se koogivormi põhi ja servad ning pane see külmkappi umbes pooleks tunniks.

Eelküpseta koogipõhja 200-kraadises ahjus ca 12 minutit.

Kalla mustikad koogipõhjale ja vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 30 minutit, kuniks kook on pealt pruun. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini taheneda.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)