Hapukoorekattega mustikakook

Pehme ja mahlane mustikakook. Klassikaline suvine marjapirukas, mis maitseb eriti hea kui mustikaid on palju.

Koogipõhi:

  • 4 dl nisujahu
  • 175 g võid
  • 1 muna
  • paar spl suhkrut
  • 50 g mandlilaastusid
  • vanillisuhkrut

Täidis:

  • 2 dl mustikaid
  • 3 muna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Koogipõhjaks sega külmad võitükid suhkru, jahu ja mandlilaastudega, lisa muna ja sõtku mass elastseks tainaks. Äärista sellega lahtise, 24 cm-se koogivormi põhi ja servad ning pane see külmkappi umbes pooleks tunniks.

Eelküpseta koogipõhja 200-kraadises ahjus ca 12 minutit.

Kalla mustikad koogipõhjale ja vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 30 minutit, kuniks kook on pealt pruun. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini taheneda.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Hapukoorekattega õunakook
Järgmine postitus
Ameerika õunapirukake
3 Kommentaari

July 29, 2015

Jube kena oleks, kui valmistamises oleks ka välja toodud kõik vajaminevad ained. Hetkel tegin valmistamise järgi põhja valmis ja, voilaa, suhkurt ei pannudki :/


    July 29, 2015

    Renna, suur tänu ära märkmast ja suured vabandused, et meiepoolse hooletusvea tõttu Sul nii läks! Viga on nüüd parandatud.


July 31, 2015

Väga maitsev ☺️☺️



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Hapukoorekattega õunakook

Lihtne ja maitsev hapukoorekattega õunapirukas.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.